Reseña - George

domingo, 25 de septiembre de 2016


Buenos días!!

Hoy os traigo la reseña de George, de Alex Gino. Al ser una colaboración con Fanbooks, la reseña será en catalán :D

Si alguien le apetece leerla en castellano, está la opción de traducir la página, o simplemente lo podéis pedir en los comentarios :)

¡Espero que os guste!


INFORMACIÓN


Título: George

Título original: George
Autor: Alex Gino
Editorial: Fanbooks

Precio: 14,90€

Sinopsis: George cree que jamás podrá decirle a nadie que ella, en realidad, es una niña.

Un día, su profesora anuncia que su clase va a representar una obra de teatro. Y George desea con todas sus fuerzas el papel de la niña protagonista, Charlotte. Pero su profesora le dice que ni siquiera puede hacer la prueba para el papel... porque es un chico.


Con la ayuda de Kelly, su mejor amiga, George traza un plan. No solo para poder ser Charlotte en la obra, sino para que todo el mundo sepa, de una vez por todas, que es ella en realidad.


George es una historia tierna, genuina y conmovedora. Un libro para aprender a aceptarnos como somos.



RESSENYA


En George té un petit secret amagat. Ell sap i és conscient que no és un noi; en George és una noia. Però té un gran problema, no sap com expressar aquest sentiment i menys, no sap com explicar als seus pares el que li passa. Tampoc sap què dirà quan reuneixi el valor per fer-ho. ¿Què diran els companys de classe, i la mestra? Aquesta és la qüestió: Què en pensaran ells de mi? Diran que sóc un boig?


Tot passa quan l'esperat musical de l'escola busca urgentment una plaça per ocupar el paper d'una actriu, la Charlotte. La nostra protagonista, en George, més ben dit: LA George, no s'ho pensa dues vegades: "LES AUDICIONS són la meva oportunitat!" Allà, es quan la George decideix apuntar-s'hi i tot comença.



Escrit en primera persona, la George és un personatge únic, valenta i molt simpàtica. Vosaltres què en penseu? Creieu que realment serà acceptada o serà jutjada pel seu físic? George és un llibre meravellós, curt i molt fàcil de llegir. Dirigit a joves lectors que vulguin disfrutar d'una història tendra, innocent i  plena d'emocions. 


A més, el seu vocabulari és senzill i no hi ha cap problema en entendre el fil argumental de la història. El tema principal és la transsexualitat basat en un punt una mica inofensiu i desenfadat. Commovedora. Pura. Sensible. Una lectura que vessa sentiments per tot arreu.


Es veu clarament que ella no li dóna gaires voltes al assumpte. En tot cas, són els altres que la fan sentir una mica insegura de la decisió que ha pres ¿O no ho ha decidit?, però no hi ha marxa enrere. 


Potser, l'única cosa negativa que li veig és que els personatges secundaris són només això: personatges secundaris. És a dir, l'autor es centra molt en la protagonista i deixa de banda la resta de figures, siguent d'aquesta manera, totalment prescindibles. Per aquesta raó, m'hagués agradat haver-los conegut una mica més.


Si hagués de treure alguna conclusió d'aquesta novel·la és que no pots deixar que ningú et faci canviar la teva personalitat. Siguis com siguis sempre hi haurà algú que t'estimarà. Quan la gent parla de transsexualitat es relaciona amb un tret dolent, i el llibre George demostra tot el contrari.


La meva puntuació per al llibre George, escrit per l'Alex Gino, és de...


 
5/5



1 comentario:

  1. Ireneee,

    te nominat al liebster book tag!

    Espero que t'agradi!

    Ens veiem aviat

    ResponderEliminar


¿Quieres dejarme un comentario?

Pues muchísimas gracias! Siempre devuelvo los comentarios y os visito el blog :)

¡Saludos!

Santa Template by Mery's Notebook © 2014